Mijn Chinese kapsel,
Blijf op de hoogte en volg Joëlle
02 Maart 2006 | China, Shanghai
Maar even over het werk, ben tenslotte hier om stage te lopen. Gisteren MOD (Manager On Duty) geweest. Heel leuk en leerzaam. Je checkt, gedurende de avond, het hele hotel en drie aparte hotelkamers via een checklist. Vervolgens ondervraag je drie mensen naar hun ervaringen met dit hotel en ter afsluiting schrijf je een verhaal in het logboek. De General Manager zal dit de dag erna voorzien van commentaar met de gebruikelijke rode pen. Net school hier. Heb gisteren weer Nederlanders gezien. Hun avond kon niet meer stuk, in China Nederlanders aan het werk. Heel leuk mee gepraat, moest wel even wennen. Elke keer als ik weer terug kwam aan die tafel begon ik in het Engels tegen ze te praten, heel raar. Is toch gewoonte geworden, denk ik.
Anita (Western Restaurant Manager) wordt steeds aardiger. Ze begint mij ook steeds meer te waarderen, dat merk je aan haar houding. Ze raakt me steeds meer aan, wat een teken van waardering is. Dan pakt ze me bij mijn arm en zegt ze bedankt. Heel grappig. Ik ben niet zo van het aanraken van vreemde mensen, dus dat was even wennen in het begin (is trouwens iets voor jou Fred ;-)). Draai al de hele week avond shift. Begin om 18.00 uur tot 23.00-23.30 en geef 's middags Engelse trainingen. Echt goed te doen dus. Volgende week komt er een belangrijke groep. Zij blijven tot 15 april en ze hebben mij gevraagd om in die periode in het Western Restaurant te blijven staan. Ik moet communiceren met de gasten en helpen als er problemen zijn. Best leuk, maar ook vermoeiend. Ik begin om 6.00 uur tot 9.00 uur ga dan ontbijten en terug naar mijn kamer. Geef 's middags training en kom 's avonds weer terug van 18.00 uur tot 21.00 uur. Tijdens deze 6 uur is het dus topdrukte. We hebben zelfs dinerbuffet i.p.v. alleen à la carte. Maar heb er wel zin in. Lekker wat te doen.
Lieverds, weer bedankt voor de leuke reacties en tot snel.
Kus Joëlle
Ps. Jos, het is me gelukt om mijn natuur-technisch onderzoek uit te voeren d.m.v. een bootje in het water te leggen. Het water heeft hier de linkse draairichting!!!
02 Maart 2006 - 04:25
Bijna Chinees:
Dag lief vriendinnetje,
Als ik dit zo lees, moet ik alweer hard lachen...jaja wat maken we toch wat moois mee he? We zullen het er later nog vaak over hebben als we naar de sauna gaan en ons lekker laten....masseren, ja!
Nou ik ga me maar eens mentaal voorbereiden op ons eten in de stafkantine!
Tot zo,
liefs, Maria (malia) -
02 Maart 2006 - 09:38
Anja:
Hey Joëlle..
Wel kewl zeg zo'n Chinese kapper..eens een keer wat anders. Ben wel benieuwd hoor.
Trouwes super dat je steeds meer verantwoordelijkheden krijgt, dat is ook wat je leuk vindt toch?? Ben blij dat het zo goed met je gaat daar!!
Kus An -
02 Maart 2006 - 09:50
Pap En Mam:
Wat een ervaring zo bij de kapper!! Dat van die massage is wel wat voor jou...kun je niet genoeg van krijgen! De foto's volgen snel, maar wij gaan nu naar de sauna in Aken. We zijn zo benieuwd, een supergroot complex met allerlei verschillende sauna's en aparte extra's! Tot gauw en werk ze.
Liefs en dikke kus van ons. -
02 Maart 2006 - 13:08
Oma Riet:
Ik heb meegenoten van je kapper-verhaal.Wel een hele zit, maar het resultaat was geweldig.(heb de foto's gezien)Verder gaat het daar best als je de verhalen leest. Het wordt wel steeds drukker voor je, maar daar ben je niet bang van. Vergeet niet daarnaast ook te genieten. Veel liefs. -
02 Maart 2006 - 21:27
Peter En José:
Ha grietje,
Geweldig, je nieuw kapsel en je zult wel genoten hebben van die massage, echt iets voor jou. Fijn dat je met je werk steeds meer andere dingen mag doen, dat is ook de bedoeling van deze stage hè, maar werk niet te hard en geniet ook van de andere leuke momenten. We wachen weer vol spanning op je volgende avontuur!!
Liefs, Peter en José -
03 Maart 2006 - 03:20
Frederique:
Hoi meissie,
Dat vastpakken doen ze hier ook de hele tijd. Raak er al aan gewend. ;-) Je haar ziet er echt leuk uit. Lekker pittig. En je staat op de foto als een echt model. Leuk. Ben blij dat alles goed is. Hier Kuala Lumpur is het ook erg gezellig. Naar de kapper durf ik alleen nog niet. Wij moeten het toch opsteken, dus je ziet er niet van. Volgens mij ga je nu wekelijks naar de kapper, vanwege de massage. Of niet? Groetjes aan marel. Liefs en een dikke kus. -
03 Maart 2006 - 08:15
Mieke:
He meissie, bedankt voor je reactie op me site.. Heel erg leuk! Ik ben blij te horen dat alles goed en je haar zit echt heel erg leuk! Heel veel plezier nog! Dikke kus vanuit maleisie -
05 Maart 2006 - 16:25
Donna:
Hey Joelle, superleuk je haar! ik denk dat ik ook even naar China vlieg voor een nieuw kapsel ;) je werk klinkt ook leuk; gelukkig maar! hier is ook alles goed, mijn werk achter de receptie is nu echt begonnen en erg leuk! veel suc6 met je volgende weekje in China,
Kus Donna -
06 Maart 2006 - 11:26
Je Broertje:
Ha zusje,
We lopen elkaar telkens mis met skype, maar ik word hier goed op de hoogte gehouden door muttie! Leuk ook dat het weer bij jullie steeds beter wordt, moeten we hier nog even op wachten (sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw). Ik ga zo maar eens mijn spulletjes pakken om naar eindhoven te gaan. Dit keer alles in een koffer, maar ben dat wel aan het afleren hoor ;) Lieverd, ik kijk uit naar je volgende berichtjes! Liefs Vincent -
09 Maart 2006 - 01:50
Frederique:
Hoi meis,
Wilde via je site even de groetjes doen aan je ouders.
Vind het echt heel leuk dat ze ook mijn site lezen. Hoop dat thuis ook alles goed gaat. Toch maar goed dat er internet is en de telefoon. Blijven we tenminste op de hoogte van elkaar. Liefs Frederique -
09 Maart 2006 - 15:01
Oma Riet:
Ha Muts(je).Alles wel aan boord?Hier gaat alles z,n gangetje.Als alles goed gaat komen Vin en Carmen Zaterdag bij mij chinezen.Dit om in stijl te blijven. Zullen aan je denken.Liefs en kus van Grote Muts. -
09 Maart 2006 - 15:15
Tommie:
he jojo, vet dat je iemand uit bergeijk hebt gezien, bergeijkenaren zijn overal! Vette verhalen, ik ben jaloers! Je kamer is trouwens verhuurd, aan een dikke lelijke asociale limbo! Ik heb m'n kamer dus maar opgezegd (serieus) en verhuis over een paar weken. Let er even op dat die maaslandbeheerhomo's niet stiekem nog de huur afschrijven, want die gast zit er al zeker een week in.
veel succes nog. -
12 Maart 2006 - 17:38
Kim Van Lierop:
Hallo Joelle, wat leuk om je eerste indrukken en belevingen te lezen! Vind het zelf ook een top kapsel geworden!Wel lef zeg maar ook heerlijk genieten met al die massages! Zou je graag eens keertje op komen zoeken maar is moeilijker dan ik dacht. Er is nog maar 1 plaats beschikbaar aan boord voor mijn functie want de vlucht naar Sjanghai wordt sindskort voor het merendeel gedaan door lokale chineese crew. Echt jammer voor ons want nu is deze vlucht heel moeilijk te krijgen. Maar ga zeker je updates bijhouden. Heel veel plezier en succes daar! Groetjes Kim -
13 Maart 2006 - 13:28
Hilde:
Wauw!! Dat staat je echt GE-NI-AAL!! ;-)
Super leuk dat kapsel, lekker pittig (op zijn fred's(dansje)).
Je moeder en vincent hebben site gevonden!! Echt TE leuk... heb geen mail adres?! (hint) We moeten eigenlijk een keer een msn date afspreken, boleh?? -
13 Maart 2006 - 18:52
Sonnie!:
Heej Joelle!
Het gaat heerlijk daar zo te zien! Je haar is eg supervet trouwens! Doe Marel de groetjes van mij en geniet er lekker van in China!
Kus Son! -
14 Maart 2006 - 18:50
Oma Riet:
Heb op de site van Marel de laatste foto's gezien. Super.Ben vandaag weer eens op de fiets gestapt. anders verleer ik het gewoon. Was trouwens wel koud.Liefs en dikke kus. -
14 Maart 2006 - 21:41
Wim & Mariëlle:
natuurlijk sluiten wij ons aan bij al die positieve reacties: kei leuk hoor je nieuwe stijl.maar ons leek vooral de masage wel een hoogtepunt. heerlijk dat gekroel op en om je hoofd. waarschijnlijk voor herhaling vatbaar enkele keren.
verder hebben we je kaart ontvangen en met plezier de tekst gelezen. kaarten van aparte gebouwen enzo zijn altijd welkom hoor. hij hangt al aan de muur!! groetjes maar weer en we houden je in de gaten......xxxx -
14 Maart 2006 - 21:41
Wim & Mariëlle:
14 Maart 2006 - 21:43
Mariëlle:
sorry war betreft dubbel bericht. hahaha onze computer toonde eigen initiatief denk ik. -
18 Maart 2006 - 13:34
Oma Riet:
Kreeg vandaag jouw kaart dd. 3 Maart.Geen hot news uiteraard, maar wel leuk. Blijf heel goed op de hoogte van al het wel en wee.Volg ook de site van Marel, Fred en Hilde, dus dan weet jij het wel.Bedankt voor de kaart, veel liefs en een dikke kus. Oma -
18 Maart 2006 - 13:50
Mona:
hey joelle! echt super gaaf dat kapsel. staat je goed. ben ook al naar de kapper geweest, waas ook een heel avontuur. maar niet te vergelijken met die van jou. heb er helaas geen massage bij gekregen. jeetje was ff je foto's aan het bekijken maar wat veel hoge gebouwen zeg. veel plezier nog daar en ik spreek je snel weer. dag meis, groetjes aan marel