Weekendje Nanjing
Blijf op de hoogte en volg Joëlle
21 April 2006 | China, Shanghai
…hier komt weer een verhaaltje uit het grote boek van Joëlle; het meisje dat naar China ging…
Na het geweldige concert van de Rolling Stones weer even afkicken en een weekje werken. Was mijn laatste week Westers Restaurant en daar ben ik niet rouwig om. Ben blij dat ik nu afgelopen week ben begonnen in de Lobby Lounge. Even een andere omgeving, nieuwe collega’s, andere werktijden (van 15.00 tot 0.00) en JAJA een BAND!!!! Ik geloof dat iedere student in Azië weet waar ik het over heb als ik de naam ‘Filippijnse band’ noem. Is namelijk zo populair dat ze er ongeveer in ieder hotel één hebben. Wij konden natuurlijk niet achterblijven en hebben dan ook meteen drie mensen uit de Filippijnen laten komen. Mijn collega’s vinden de muziekkeuze niet goed (Shakira, Alanis Morissette, Spice Girls & Alicia Keys) en de daarbij behorende dansjes al helemaal niet. In korte rokjes met de heupen schudden vinden de Chinese mannen hier dus niet opwindend, uhm… zet mij aan het denken.
Daarnaast vind ik nog steeds mijn uitdaging in het geven van Engelse trainingen. Het niveau van de trainees van het Westerse Restaurant is zo verbeterd dat ik een beetje vast zat. Waar vinden ze nog uitdaging in. Ben wat games gaan doen, wat erg positief uitpakte. Maar aangezien dat na twee lessen ook gaat vervelen ben ik vanaf deze week begonnen met presentaties. Eerst uitgelegd hoe ik wil dat ze presenteren en vervolgens een schema gemaakt. Iedere les twee presentaties van ieder 10 minuten. Het onderwerp moet te maken hebben met de gastvrijheidindustrie. Ben meer dan tevreden over deze presentaties, ze staan heel natuurlijk te presenteren, gebruiken eigen ervaringen en er zit een goede opbouw in de presentaties.
Vandaag komt de supervisor van school, Mevrouw Vervoort, om te praten met onze supervisors over onze werkzaamheden. Ze blijft zelfs een nachtje slapen en vliegt morgen weer terug naar Nederland na een lange reis. 27 Studenten in een paar weken tijd opzoeken is namelijk erg vermoeiend. Aangezien haar hand net uit het gips was gehaald voordat ze aan haar reisje begon, zijn we samen naar Nanjing gegaan afgelopen weekend om haar te assisteren met haar bagage. We hebben haar opgehaald van het vliegveld, zijn met de taxi naar het station gegaan en van daaruit met de trein naar Nanjing. Daar aangekomen met de taxi naar het geweldige 5* Sofitel Golf Resort gegaan. Wat een belevenis, alles nieuw, net aangelegd en allemaal heel modern. We voelden ons net twee prinsesjes in onze kamer. En dan Nanjing zelf. Onze trein vertrok zondag pas in de avond dus we hadden overdag de tijd om Nanjing te gaan verkennen. Levina (stagiaire in het Sofitel) had voor ons een paar leuke plekjes op een briefje gezet zodat we zelf op pad konden. Ook weer een hele ervaring, nu echt meer het idee gehad dat ik in China ben geweest. Nanjing is vroeger de hoofdstad van China geweest en heeft dan ook nog veel culturele bezienswaardigheden om te bezichtigen. We hebben het Mausoleum bezocht samen met de Pagode en vervolgens naar de Confucius Tempel gegaan waar we later in de middag een waterfiets hadden gehuurd. Kortom een heel leuk weekend gehad waar ik Lianne en Levina nog even voor wil bedanken.
Afgelopen woensdag zijn we met de Shanghai groep, Mevrouw Vervoort, Meneer van der Grinten en Meneer Oskamp gaan eten bij 1221. Een geweldig Chinees restaurantje in de stad. Daarna zijn Marèl en ik naar de Zapatas gegaan om woman’s night te vieren en ja hoor weer een hele groep uit Bergeijk tegengekomen. Dezelfde man van een paar weken terug samen met vrienden en collega’s. Heel gezellig.
Ik weet dat ik al weer een heel verhaal heb getypt maar moet nog even kwijt dat volgende week Vincent komt!!! Heb er heel veel zin in, we gaan samen naar Beijing en Xi’an, ik heb namelijk een week vrij gekregen!!! Ik houd jullie op de hoogte, als jullie dat ook bij mij willen doen. Ik lees met plezier alle reacties,
Dikke kus Joëlle
21 April 2006 - 07:44
An:
Hey Joelle,
Haha wel lachen van die Chinezen dat die niet anders worden van meisjes in korte rokjes ;) Idd beetje vreemd..Hej heel veel plezier hè met Vincent de komende tijd! Dikke kuss
An -
21 April 2006 - 10:19
Frederique:
Hoi meis. Heel veel plezier met Vincent en geniet lekker van je vrije daagjes. Liefs Frederique -
21 April 2006 - 13:00
Mona:
hey joelle!
wat een leuk verhaaltje heb je weer geschreven zeg. Ook ik wens je een hele fijne tijd met vincent. Peter is deze week bij mij geweest en het was zo geweldig. morgen moet hij helaas al weer naar huis. nou de groetjes. we houden elkaar op de hoogte! -
21 April 2006 - 13:08
Hiske:
Jeetje wat een belevenissen. China lijkt me een geweldig land om rond te reizen, alles is anders en nieuw. Dat bandje klinkt ook erg gezellig, Leuk dat je het zo naar je zin hebt daar. geniet ervan, ik blijf je verhalen lezen, veel plezier volgende week en veel liefs! hiske -
22 April 2006 - 03:59
Stephan:
Hé Joëlle,
Je komt naar Xi'an?!? Wie wat waar en wanneer? Laat het ff weten misschien kan ik wat voor je regelen!?
xxx
Stephan -
22 April 2006 - 16:25
Oma Riet:
Zoals jij je verhalen schrijft lijkt het Chinese avontuur één groot feest, maar wij weten dat er ook flink gewerkt wordt.Fijn dat je zo kunt genieten van alles. Liefs en dikke kus van mij. -
23 April 2006 - 09:47
Levina:
Graag gedaan hoor! Veel plezier alvast in Beijing en Xi'an...
Liefs vanuit Nanjing -
24 April 2006 - 19:53
Peter En José:
Hoi meisje,
Wat een belevenissen maak je mee buiten het harde werken.Het is iedere keer weer geweldig om je verhaal te lezen.Geweldig voor je dat je broertje naar je toe komt, geniet er samen maar goed van.We kijken alweer uit naar je volgende verhaal.
Veel liefs en groetjes ook van Claudia , Chantal,de jongens en...een dikke kus van NINA ( die ken je niet meer terug met haar bolle wangen) -
25 April 2006 - 16:39
Judith:
Heej meis!
We spreken elkaar echt te weinig.. Ik moet ook echt eens mn site update..Jij slaagt daar behoorlijk goed in moet ik zeggen!
Ik mis jou en fred wel hoor!
Maar we zijn al op de helft! Gaat echt (te) snel!
Dikke kus! -
26 April 2006 - 07:34
Richard:
Ha Joëlle!
Hallo hé wat heb jij een toptijd daar, 't ziet er echt gaaf uit allemaal. Als het goed is, is Vince er nu ook, dat wordt dus lekker een weekje vakantie! Veel plezier nog en ik wacht op nóg meer foto's natuurlijk!
Kus, Richard -
26 April 2006 - 17:18
Henny:
Hoi Joelle!
Jee, wat heb je al een boel megemaakt. Kei gaaf hoor! Veel plezier de komende weken met Vincent.
Veel groetjes en liefs uit
het Beerse -
27 April 2006 - 02:18
Frederique:
Hoi joelle,
Dus Vincent is aangekomen. Gezellig he? Ga maar allemaal leuke dingen doen en laat hem Shanghai maar goed zien. En het is natuurlijk ook lekker om een paar daagjes vrij te hebben. Heel veel plezier en ik hoor wel hoe het was. Liefs Frederique -
29 April 2006 - 16:21
Hanneke Pulles:
ha die joëlle,
wat fijn dat je grote broer mee komt genieten!
heel veel plezier samen!
houdoe! -
06 Mei 2006 - 06:16
Hilde:
Hey meis,
Sorry dat ik zo lang niks van me heb laten horen... het internet in de starbucks deed het steeds niet!!
Vin is nu al bij je en jullie zijn al aan het reizen... ik hoop dat jullie veel plezier hebben samen maar dat lukt vast wel.
X