Leuke eerste dag werken
Blijf op de hoogte en volg Joëlle
14 Februari 2006 | China, Shanghai
Net een heerlijke eerste dag gewerkt.
Erg grappig hoe het hier in zijn werk gaat. Kreeg eerst een gesprek met de F&B manager en dat was erg gezellig. Hij vindt dat wij gewoon in het westerse restaurant moeten gaan eten omdat de staff canteen niet voor ons is weggelegd. Ik moet hem daar wel ergens gelijk in geven; was namelijk toch raar eten. Ik weet niet eens wat ik gegeten heb, misschien wel hond....haha. De Chinezen hebben bijna geen huisdieren, viel ons op. Op straat is het super schoon, waarschijnlijk omdat er elke 100 meter iemand de straat staat te vegen.
Zondag zijn we met Megummy, Japanse stagiaire, naar Shanghai Puxi gegaan (het centrum) en de Yu-tuin bezocht. Echt geweldig. Het was de laatste vakantiedag van de Chinezen dus echt chaos. Net een drukke kroeg met new year. Duwen en voordringen en dan is het heerlijk om zo groot te zijn. Je kijkt overal overheen. Veel foto's gemaakt, ik lijk dan echt een beetje op papa, haha.
Heb net met oma op msn gezeten, erg leuk om van het thuisfront wat te horen. Jammer van het tijdsverschil, want de meeste mensen zijn 's middags niet thuis. Wordt dus weekend-werk. Alleen willen we dan juist naar de stad, omdat we daar gedurende de week ook niet heengaan. Is namelijk een uur met de bus.
Ik voel me in China helemaal rijk. Een taxiritje was 10,00 RMB dus ongeveer € 1,00 en dan zie je de hele stad! De metro € 0,30 etc. Kortom wij zijn eindelijk eens RIJK!!!
Ga nu lekker film kijken, we hebben drie film canals. Heerlijk dus, is nu een valentijn film op. Maar goed, tot schrijfs,
Dikke kus Joëlle
14 Februari 2006 - 13:52
Mama:
Wat heerlijk allemaal. Ik dacht dat de shuttle naar de stad met de magneet-baan niet zo lang duurde! Fijn dat internet het weer doet; kun je de foto's sturen.
Liefs en tot gauw. -
14 Februari 2006 - 19:13
Juud:
Heej meissie,
Ik lees dat het allemaal prima gaat! Mooi! Ik moet allemaal nog erg wennen aan t vroege opstaan!! En sowieso, werken geblazen is t wel! :-) Maar komt vast goed. Kus vanuit Kaapstad! -
14 Februari 2006 - 22:48
Anja:
Hey lieverd..
Wat een leuk verhaaltje! Klinkt allemaal super en het feestbeest Joelle kan zich daar helemaal uitleven ;) Moeten echt weer keertje skypen meis! kus, An -
15 Februari 2006 - 08:41
Frederique:
Hoi Joelle.
Ben ook benieuwd naar de foto's van de stad. Natuurlijk ook goed nieuws dat alles met jullie goed is. Liefs en een kus -
15 Februari 2006 - 10:40
Antoine:
He wat leuk. Kreeg je mail van Pieter geforward.
Tof om zo ver weg te zitten. Doe je wel een beetje rustig aan met die chinezen ... zijn niet zo veel gewend ;-) Hebben ze daar ook een zwembad ?
Groetjes en leuk dat het zo goed met je gaat ! -
15 Februari 2006 - 14:49
Sanne:
Hey Joelle,
wij zijn zondag ook bij het theehuis geweest, hebben we elkaar misgelopen! ZO gek niet trouwend tussen zoveel chinezen, haha.
Zijn jullie erbij zaterdag? Zou leuk zijn, zaijien, succes met stage, Sanne -
16 Februari 2006 - 12:22
Oma Riet:
Was best gezellig kletsen.Hoor van Mam ook de laatste nieuwtjes. Fijn dat het allemaal zo goed gaat.Zie in weekend de foto's.Liefs en kus. -
16 Februari 2006 - 19:19
Hiske:
Hey Joelle
Klinkt echt leuk, lijkt me wel raar hoor in zo'n andere cultuur te leven, maar zo te horen vermaak je je goed. Ik blijf je site zeker volgen, veel plezier er succes
liefs hiske -
17 Februari 2006 - 18:05
Mariëlle & Wim:
hoi joëlle, het eerste weekje zit erop. we wensen je een leuk weekend met (weer) een hoop nieuwe ervaringen.groetjes uit een errug nat nederland!! -
18 Februari 2006 - 13:40
Oma Riet:
Gaan vanavond naar Carnavalconcert van o.a. Carmen, Jou wel bekend.Verder veel liefs, ook voor marèl.Kus. -
19 Februari 2006 - 13:01
Tommie:
Hoi Jojo, alles goed? Leuk om dingen te lezen van je avonturen. Beetje stil hier in PW3 zonder de hotello's.. Veel plezier nog. -
20 Februari 2006 - 04:24
Frits D'n 1e:
Hallo Joelle,
Ik wilde even zeggen, dat ik het fijn vind om bij jou op de kamer te staan. Ik word omringd door jouw liefde, je zorgt goed voor me. Ik weet zeker dat ik zo hard groei dat ik de lamp voorbij ben!
Tot straks,
groetjes frits de plant